2015. június 30., kedd

Sikeres adománygyűjtés János részére

A Van Esély Alapítvány újabb sikeres adománygyűjtést zárt: az elmúlt napokban a www.adjukossze.hu oldalon összegyűlt a megcélzott támogatás, így János megveheti azokat a szerszámokat, amikkel munkát tud vállalni. Köszönjük minden támogatónknak!
A gyűjtéssel megcélzott 161 3000Ft-ot igen gyorsan, 5 nap alatt adta össze a közösség. Külön öröm számunkra, hogy a pénzadományok mellett sok biztatás és jókívánság is érkezett, ezeket továbbítjuk Jánosnak.
A sikeres adománygyűjtéssel nem ér véget programunk: alapítványunk a következő fél év során intenzíven fog együtt dolgozni Jánossal és segítő szociális munkásával azért, hogy a kitűzött célok megvalósulhassanak. Ennek érdekében háromoldalú szerződést kötünk a támogatás felhasználásáról, és szakmai tapasztalatainkkal, rendszeres találkozókkal segítjük Jánost céljai elérésében.
Szeretnénk, ha programunk eredményeiről közvetlenül értesülnének azok, akik személyesen adományoztak Jánosnak. Ezért rendszeresen (terveink szerint havonta egy alkalommal) rövid levélben szeretnénk Önöknek tájékoztatást adni arról, hogy János hol tart céljai elérésében. Természetesen, ha valaki nem kíván ilyen leveleket kapni, jelzését követően levesszük a levelezőlistánkról.
A János részére szervezett adománygyűjtés egy, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával megvalósított szemléletformáló programunk része, amelyet 2016. március végéig valósítunk meg. A „Restart – közösségi hálózatfejlesztés a hajléktalan emberekért” elnevezésű programunk során még 3 hajléktalan személy részére tervezünk Jánoséhoz hasonló adománygyűjtő kampányt szervezni. Blogunkon János sorsáról, valamint további támogatottjaink életéről, terveiről is hírt fogunk adni.




2015. június 23., kedd

Közösségi adománygyűjtés János részére

Elindult Restart programunk legújabb adománygyűjtő akciója, melyhez Kaszics Bálint fotóriporter készített nagyszerű fényképeket. János középkorú, egyedülálló férfi, a rendszerváltás igazi vesztese – jelenleg egy vidéki hajléktalan szállón él. Hiába van több végzettsége, az elmúlt évtizedben legfeljebb már csak rosszul fizetett fekete munkákat talált, vagy közmunkásként tudott elhelyezkedni rövid időre, így eddig esélye sem volt, hogy kiköltözzön a hajléktalan szállóról. Szeptemberben szerzi meg AWI hegesztő képesítését, munkalehetősége is lenne egy vállalkozónál, de csak saját szerszámok birtokában veszik fel. Segítsünk neki! Adjuk össze a hegesztő szerszámok beszerzéséhez szükséges 161 300 Ft-ot, hogy János újra önálló életet élhessen! 

Ha segítenél, itt teheted meg: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Janos










János középkorú, egyedülálló férfi, a rendszerváltás igazi vesztese – jelenleg egy vidéki hajléktalan szállón él. Hiába van több végzettsége, az elmúlt évtizedben legfeljebb már csak rosszul fizetett fekete munkákat talált, vagy közmunkásként tudott elhelyezkedni rövid időre, így eddig esélye sem volt, hogy kiköltözzön a hajléktalan szállóról. Szeptemberben szerzi meg AWI hegesztő képesítését, munkalehetősége is lenne egy vállalkozónál, de csak saját szerszámok birtokában veszik fel. Segítsünk neki! Adjuk össze a hegesztő szerszámok beszerzéséhez szükséges 161 300 Ft-ot, hogy János újra önálló életet élhessen! - See more at: http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Janos#sthash.jMFcGiOG.dpuf

2015. június 16., kedd

Tárgyi adományok Vilmosnak

Legutóbbi adománygyűjtő kampányunk kedvezményezettje, Vilmos számára nem csak pénzbeli, hanem tárgyi adományok is érkeztek. Kapott egy nagyon jó minőségű és állapotú Stihl fűrészt és egy biciklit, mindkettő nagyban megkönnyíti a munkavégzését. Köszönjük Vilmos nevében is!





László megszerezte jogosítványát

Restart programunk első adománygyűjtő kampányának főszereplője, László immár egy jogosítvány boldog tulajdonosa! A forgalmi vizsga elsőre sikerült Lászlónak. Köszönjük mindenkinek, aki az adjukossze.hu oldalon adományával hozzájárult László terveinek megvalósításához!
A Van Esély Alapítvány az elmúlt fél évben folyamatosan együtt működött Lászlóval és esetkezelő szociális munkásával azért, hogy László elképzelései pont ilyen sikeresen valósuljanak meg. Szakmai és módszertani tudásunkkal, rendszeres kapcsolat tartással segítettük a szociális munkás esetkezelési tevékenységét, esetmegbeszélő csoportokat tartottunk számára, segítettük ügyfele jobb megismerésében, ami alapja a sikeres, életút alapú segítő munkának.
László időközben munkát is talált. Tervei között most egy használt autó vásárlása szerepel, ami nagy mértékben megkönnyíteni munkába járását. Hamarosan a hajléktalan szállót is elhagyja, egyelőre valószínűleg nővéréhez költözik.

2015. június 2., kedd

Köszönet a Vilmosnak küldött adományokért





A Van Esély Alapítvány újabb sikeres adománygyűjtést zárt: az elmúlt napokban a www.adjukossze.hu oldalon összegyűlt a megcélzott támogatás, így Vilmos megveheti azokat a szerszámokat, amikkel munkát tud vállalni (a gyűjtés elérhető itt). Köszönjük minden támogatónknak!

A gyűjtéssel megcélzott 158 000 Ft-ot 11 nap alatt adta össze a közösség. Külön öröm számunkra, hogy a pénzadományok mellett sok biztatás és tárgyi felajánlás is érkezett, ezeket továbbítjuk Vilmosnak.

A sikeres adománygyűjtéssel nem ér véget programunk: alapítványunk a következő fél év során intenzíven fog együtt dolgozni Vilmossal és segítő szociális munkásával azért, hogy a kitűzött célok megvalósulhassanak. Ennek érdekében háromoldalú szerződést kötünk a támogatás felhasználásáról, és szakmai tapasztalatainkkal, rendszeres találkozókkal segítjük Vilmost céljai elérésében.

Blogunkon rendszeresen be fogunk számolni arról, hogy Vilmos hol tart céljai elérésében.








Orsi és a laptop

Orsinak pár hete gyűjtöttük össze a szakdolgozata elkészítéséhez szükséges laptop árát. A gépet azóta meg is vásárolta, beüzemelte. Köszönet minden támogatónak!A jövőben is beszámolunk arról, Orsi hogyan halad a diplomamunkája elkészítésével. 
A közös munkánk Orsival igazán csak most, a laptop megvásárlása után kezdődik. A következő hónapokban intenzíven fogunk együtt dolgozni vele és szociális munkásával azért, hogy Orsi kitűzött céljait meg is tudja valósítani. A szociális munkásnak állandó kapcsolattartást biztosítunk, esetmegbeszélő csoportokat szervezünk, módszertani és szakmai segítséget nyújtunk ahhoz, hogy Orsival végezett esetkezelési munkája sikeres és hatékony legyen.