2013. december 1., vasárnap

Résztvevő szervezetek: a Zöld Pók Alapítvány


A Zöld Pók Alapítvány nonprofit médiaműhely. Civil szervezetek és hátrányos helyzetű csoportok kommunikációját támogatjuk, az általuk képviselt ügyekről készítünk könnyen emészthető, népszerű médiatartalmakat. Igyekszünk összhangba hozni a médiakörnyezet elvárásait és a civil szervezetek érdekeit, és így olyan üzeneteket állítunk elő, amelyek sok emberhez jutnak el, miközben a fenntarthatóság, a szolidaritás és a társadalmi igazságosság szempontjait szolgálják. Hírportálokkal, helyi televíziókkal és civil hálózatokkal működünk együtt, valamint a közösségi médiát használjuk.
Partnereink között hátrányos helyzetű és kirekesztett tanulókat befogadó iskola, élhető és fenntartható helyi megoldásokat tanító közösség, hajléktalan embereket felkaroló szervezet éppúgy található, mint fogyasztóvédő vagy környezetvédő szervezet.
Az elmúlt évben főbb partnereink voltak: Greenpeace Magyarország, Artemisszió Alapítvány, Burattino Iskolaalapítvány, Lámpás 92 Alapítvány, Unruhe Stiftung, Ökoszolgálat, Open Society Foundation.
A Zöld Pók egyszerre igyekszik együttműködni olyan szervezetekkel, amelyeknek a fókuszában a fenntarthatóság és a környezetvédelem áll, valamint olyanokkal, amelyek a társadalmi egyenlőtlenségek vagy az előítéletek ellen küzdenek. Az a meggyőződés vezet bennünket, hogy ezek a problémák ugyanazokból a gyökerekből erednek, és a megoldásukhoz éppen az a felismerés szükséges, hogy csak az a jó megoldás, ha minden érintett szempontjai érvényesülnek. 




Elérhetőségek, linkek:

http://lmv.hu/zoldpok
http://www.youtube.com/user/zpokvideo
https://hu-hu.facebook.com/zoldpok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése